Home > Aanbiedingen > Bieren

Bieren

Ook in bieren is Wijnhuis Uden groots! Met meer dan 300 bieren op fles en elke week verrassende nieuwe bieren. Een ruim assortiment, tegen scherpe prijzen dus. Bekijk snel de laatste aanbiedingen op biergebied en ontdek of er ook een verfrissend biertje voor u bij zit. Want... zou dat niet lekker zijn? 

 

 
Symbiose by Bronckhorster

Symbiose by Bronckhorster

Nederland

Symbiose Biere Pinot Brut is een samenwerking tussen Steve Gammage van Bronckhorster Brewing Company en Oliver Meckler van De Koperen Ster. Dit bier is gebrouwen met Pinot Noir-wijndruiven en heeft een triple-vergisting ondergaan. Het resultaat is een complex bier met het beste van bier, wijn en champagne in één fles.

De basis van Symbiose is een blond bier zonder uitgesproken hopbitterheid. Dit bier hebben is samengevoegd met de druiven in de ketel. Na een reguliere biervergisting, heeft wijnvergisting plaatsgevonden. De derde vergisting was er een met champagnegist. Dagelijks zijn  alle flessen op een speciale manier gedraaid. De Fransen noemen dit remuage. Door het draaien komt de gist in de hals van de fles. De bevroren gistprop is er uit geschoten waarna de fles is afgevuld en voorzien een een mooie kurk met een muselet.

Biere Pinot Brut, het bier gebrouwen met de wijndruiven. Er is ook een Biere Blonde Brut. Deze is wel gebrouwen met de Triple-vergisting, maar zonder de Pinot Noir-druiven. Beide bieren hebben 10,5% en hebben een complexe smaak, waarin je duidelijk bier, wijn en champagne herkent.

Er zijn slechts een paar honderd flessen van deze bijzondere bieren en beide soorten zijn verkrijgbaar bij Wijnhuis Uden.

75cl Nu slechts €42,99 De missing link tussen Champagne en Bier
 
Põhjala Cellar Series

Põhjala Cellar Series

Estland

Põhjala is één van de meest aansprekende craftbrewers van dit moment. Ze brouwen zeer uiteenlopende biersoorten, altijd met een eigen twist. We zijn er trots op dat we 1 van de Põhjala ambassadors stores zijn in Nederland.

Waar ze bij Põhjala echt kunstenaars in zijn is het Barrel Aging (BA), oftewel houtrijping. Hun Cellars series staat in het teken van de karakteristieke houtrijping. Stuk voor stuk bijzondere bieren die in alle opzichte kunnen worden gerekend tot de beste dranken ter wereld. 

De bieren van de Cellar Series van Põhjala zijn altijd in gelimiteerde oplage verkrijgbaar. Op dit moment hebben wij de volgende drie bieren staan:

  • Öö XO 11.5% Cognac Barrel Aged Imperial Baltic Porter
  • Cowboy Breakfast 12.5% Bourbon barrel aged imperial stout
  • Pime Öö Islay BA 13.6% Barrel Aged Imperial Stout

Kom in de winkel kijken welke Põhjala's we nog meer hebben! 

33cl Nu slechts €6,25 Põhjala Cellar Series
 
Cuvee Clarisse Wild Weasel Whisky Infused

Cuvee Clarisse Wild Weasel Whisky Infused

België

Als basis de 'normale' Clarisse maar dan infused met Wild Weasel Whisky. Aroma en smaak van whisky, toetsen van zoethout, vleugje karamel en alcoholwarmend met lichte, kruidige hop.

De Cuvee Clarisse Whiskey Infused is een whiskeybier met een mooie roodbruine kleur. het bier heeft herkenbare fruit, zoethout en vanillearoma's van bourbonvaten die het bier een eigen karakter geven.

De Cuvee Clarisse Whisky Infused is ontstaan door de prijswinnende bier Cuvée Clarisse en de Wild Weasel Whisky samen te brengen. Bierbrouwerij Wilderen heeft hierdoor een prachtig 10.2% whiskey bier laten ontstaan.

75cl Nu slechts €9,99
Per fles
Whisky samen met bier geeft plezier!
 
Barrel Aged Bier

Barrel Aged Bier

Eikenhouten vaten

De trend in de wereld van het craftbier is houtrijping. Vroeger was dit alleen bekend bij de betere wijnen en sterke drank, maar het wordt steeds meer gemeengoed bij speciaalbier.

Houtrijping zorgt altijd voor een extra dimensie aan complexiteit en fantastische smaken in het bier. Bij Wijnhuis Uden vindt u altijd verschillende houtgerijpte bieren. Een greep uit ons assortiment:

Zuster Agatha Houtgerijpt 2017 - Muifelbrouwerij, Berghem

Heaven & Hell Bowmore BA - De Molen, Bodegraven

Gulden Draak Brewmaster Edition 2017 - Van Steenberge, België

Naast het Barrel Aging worden er ook fantastische resultaten gehaald met het blenden van bier en andere dranken. Het meest legendarische voorbeeld hiervan is de Indulgence 2015 Whisky Infused van Gouden Carolus. Een nieuw bier in deze categorie dat u geproefd moet hebben is de BW17 van Berging Brouwerij. Een barley wine geïnfuseerd met een cognac van 60% grande en 40% petit champagne. Een zeer luxe VSOP met tonen van jasmijn, acacia, vanille, eiken en rijke fruit tonen. 

Nu slechts €9,99
Diverse prijzen, kom kijken in de winkel!
Barrel Aged Bier
 
Steenberge Premium Pilsener

Steenberge Premium Pilsener

Onze Steenberge Premium Pilsener van topklasse wordt gekenmerkt door de hoogwaardige kwaliteit van grondstoffen. Het unieke recept zorgt voor een mooi goudgele pilsener met een zacht hoppige en frisse smaak en een 5,2 alc. %. Heerlijk genieten van een lekker pils voor een zeer lage prijs!

Krat 24 x 25cl. Nu slechts €8,99 PROEVEN IS GELOVEN!